Missio

Seuran tarkoituksena on edistää liikuntaharrastusta ensisijaisesti taitoluistelun alueella siten, että erilaisista lähtökohdista olevilla henkilöillä on mahdollisuus harrastaa kunto- ja terveysliikuntaa, kilpa- ja huippu-urheilua tai liikuntaan liittyvää yhdistystoimintaa edellytystensä ja tarpeidensa mukaisesti.

Tarjoamme luistelijoille mahdollisuuden harjoitella haluamallaan tasolla ammattivalmentajien valmennuksessa. Tulevaisuudessa STP haluaa mahdollistaa luistelijoiden etenemisen kansalliselle ja jopa SM-tasolle omassa kotiseurassaan mikäli luistelija itse sitä toivoo. Seuran kilpaluistelijan polku mukailee Suomen Taitoluisteluliiton tekemää luistelijan urapolkua.

Tarjoamme useita vaihtoehtoja harrastamiseen eri-ikäisille vauvasta vaariin: tytöille ja pojille, naisille ja miehille. Seurassamme taitoluistelua voi harrastaa sekä kilpailu- että harrastusmielessä. Tarkoituksenamme on luoda edellytykset taitoluistelun kilpa- ja harrastustoiminnalle reilussa ja terveessä hengessä.

Seura tarjoaa lapsille taitotason mukaista luisteluvalmennusta eri ikäryhmissä. Taitoluistelusta pitkäaikaisena harrastuksena kiinnostuneille lapsille seura tarjoaa laadukasta valmennusta sekä kannustavan ilmapiirin kehittymiselle luistelukoulusta aina kilpaluistelijaksi asti. Luistelukouluissa pyrimme luomaan pohjaa elinikäiselle rakkaudelle luisteluun harrastuksena.

Yksinluistelussa korostuu yksilön kehonhallinta ja kyky ilmaista itseään kehollaan. Fyysisen kunnon lisäksi taitoluistelu kehittää mm. koordinaatio- ja keskittymiskykyä sekä esiintymistaitoa. Kyseessä on varhaisen erikoistumisen taitolaji, jonka parissa opituista taidoista on hyötyä koko elämäksi. Taitoluistelu kasvattaa erityisesti pitkäjänteisyyteen ja tekemisestä nauttimiseen ja antaa hyvät valmiudet myös muihin lajeihin.